Nyheter Alfresco augusti

Under augusti har två nyheter kring Alfresco publicerats som kan vara av intresse för alla som använder Alfresco Community/Enterprise eller funderar på att satsa på den. 

 

Alfresco fortsätter att expandera

Alfresco Inc. i Storbritannien, bolaget bakom Alfresco ECM , fortsätter att utvecklas. Man rapporterar att tillväxten är 30% högre än för ECM-branschen i stort. Man har nu 1800 aktiva enterprise-kunder i 212 länder. Antalet community-installationer är okänt men borde vara långt fler.

Förra året ändrades prismodellen för Enterprise Edition från CPU- licensiering till per användare-modell. Bakgrunden till prisändringen är sannolikt Alfrescos ambition att nå en börsnotering i USA. Man har tillsatt en ny VD i San Fransisco som driver arbetet med att vidareutveckla bolaget. Säljavdelningen har enligt uppgift fördubblats på kort tid.

Under augusti säkrades 45 miljoner dollar i riskkapital som ska användas för att accelerera expansionen. http://www.alfresco.com/news/press-releases/alfresco-closes-45-million-investment-accelerate-disruption-enterprise-content

 

Oberoende organisation bildad kring Alfresco Community

Som jag skrev ovan har bolaget Alfresco genomgått stora förändringar den senaste tiden.  Det har därför bildats en organisation för att säkra den framtida tillgängligheten av Alfresco Community. Organisationen heter Order of the Bee, http://orderofthebee.org/ .

Syftet är att garantera att Alfresco Community kommer fortsätta finnas som öppen källkod även i framtiden. Alfresco som bolag har inte kommunicerat något annat än att man även i framtiden ska vidareutveckla och tillhandahålla Alfresco Community. För organisationer som gjort investeringar i Alfresco Community är det ändå en trygghet att veta att det finns någon som tar över ifall något skulle hända med Alfresco Inc (uppköp el dyl) eller att man skulle ändra inställning till Open Soruce.

 

Avantec stödjer lösningar på Alfresco Community

Alfresco Community har länge varit en av de populäraste plattformarna att bygga innovativa innehållslösningar på. Avantec Consulting har jobbat med Alfresco Community Edition i en mängd projekt och det är enligt vår erfarenhet en mycket stabil produkt. Skillnaden mellan Community och Enterprise ligger uteslutande i att vissa funktioner inte finns med i Community, som t.ex. synkronisring med Cloud, klustring, och stöd för fler databaser. Vi tycker fortsatt att Alfresco CE är ett bra val även för verksamhetskritiska tillämpningar.

Avantec Consulting kan hjälpa till med alla delar av Alfresco-projekt från förstudie till införande och förvaltning. För kunder önskar erbjuder vi supportavtal för Alfresco Community. Kontakta oss gärna om du funderar på att använda Alfresco i ditt nästa projekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *